Se mitä sinun on tiedettävä kemiallisesta raskaudesta

raskaudesta, on kaunis ihme, mutta joissain tapauksissa se on myös vain suorastaan ​​hämmentävää. Olitpa ollut tällä tiellä aiemmin tai yrität äskettäin tulla raskaaksi, on välttämätöntä ymmärtää, mikä kemiallinen raskaus on. Nuo sanat kuulostavat pelottavilta, tiedän, ja ollakseni totuudenmukaisia, että ne ovat sellaisia. Ensinnäkin sinun pitäisi ymmärtää, että varhaiset keskenmenot ovat oikeastaan ​​melko yleisiä ja niin monet naiset käyvät heidän läpi ja myöhemmin terveellisiä vauvoja.

Mikä on kemiallinen raskaus?

Perusteet

Kemiallinen raskaus tai biokemiallinen raskaus on keskenmeno, joka tapahtuu hyvin varhaisessa vaiheessa, ennen viidennen raskausviikkoa. Itse asiassa on niin varhain, että ultraääni ei vieläkään pysty havaitsemaan raskautta. Raskaustesti on kuitenkin saattanut havaita sen ihmisen koorion gonadotropiinin (HCG) tasoina ovat alun perin kohonneet. Lukuisat naiset eivät edes tiedä olevansa raskaana, kun he kokevat keskenmenon niin varhain. Mutta tästä riippumatta, jos tiedät ja koet menetyksen, se voi olla uskomattoman tuhoisa. Joten ota sydämen äiti, vaikka kemialliset raskaudet ovat melko yleisiä, ne voivat myös olla erittäin kovia sinulle emotionaalisesti.

Tosiasiat ja tilastot

Kemiallisten raskauksien osuus on 50–75 prosenttia kaikista keskenmenoista (Healthline)

Vain siksi, että sinulla oli väärä positiivinen raskaustesti

Kemialliset raskaudet tapahtuvat tyypillisesti kromosomien poikkeavuuksien vuoksi (ACOG)

Kun IVF on epäonnistunut, se johtaa usein kemialliseen raskauteen

Työskentely, liikunta, seksiä tai syntyvyyden ottaminen ei aiheuta raskauden menetystä (ACOG)

Edistynyt äidin ikä, kilpirauhasen tila tai hyytymishäiriö voi asettaa sinulle suuremman riskin varhaiseen keskenmenoon

Kemiallisen raskauden syyt

Ei ole tarkkaa syytä, ja kuten totesimme ennen kuin kemialliset raskaudet ovat melko yleisiä, joten sinun ei pitäisi syyttää itseäsi tai kumppaniasi. Seuraavassa on joitain mahdollisia elementtejä sille, miksi varhainen keskenmeno on saattanut tapahtua.

Kromosomaaliset poikkeavuudet- tämä on yleisin syy varhaiseen keskenmenoon. Monet naiset jatkavat terveellisen vauvan jälkeen tämän jälkeen.

Hormonitasot- Jotkut hormonit on oltava läsnä korkeilla tasoilla sikiön kehityksen tukemiseksi.

Väärä implantaatio- Jos kohtuun on poikkeavuuksia, alkio ei välttämättä implantaattia kunnolla. Fibroidit ovat yleinen syy tähän ja ne voidaan poistaa.

Pieni paino- naisilla, jotka ovat alle painon BMI: n mukaan, voi olla suurempi keskenmenon riski.

Mitä tehdä, jos luulet koevan kemiallisen raskauden

Oireet

Joillakin naisilla ei ole oireita, mutta toisille kemiallinen raskaus voi tuntua kuukautiselta ja siihen liittyy emättimen verenvuoto.

Positiivisen raskaustestin jälkeen kuukautisi saadaan

Kevyt tarkkailu (tämä ei aina tarkoita, että sinulla on ollut kemiallinen raskaus, joten pysy rauhallisena se voi olla implantaatio verenvuoto)

Kuukautiset kuten kouristukset

Katso lääkärisi

Jos sinulla on ollut positiivinen raskaustesti, sinun pitäisi nähdä lääkäri. He pystyvät joko vahvistamaan raskautesi tai ilmoittamaan sinulle, miksi sait väärän positiivisen testituloksen. Sinun pitäisi nähdä heti lääkärisi, jos uskot, että sinulla on ollut kemiallinen raskaus, vaikka et olisi vielä suorittanut testiä.

Muista, että tyypillisesti fyysistä hoitoa ei tarvita, koska se on niin varhain. Raskauden menetyksen jälkeen ainoa tarvitsemasi hoito on kudoksen poistaminen. Varhaisen raskauden menetyksen tapauksessa tämä on epätodennäköistä. Lääkärisi on kuitenkin silti varmistettava, että kaikki kudos on ohi. OB/GYN voi myös olla hyödyllinen mielenterveyden ammattilaisen löytämisessä, jos sinä tai kumppanisi haluat jonkun puhuvan.

Toivoa kemiallisen raskauden jälkeen

Kemialliset raskaudet ovat yleisiä, eivätkä ne ole osoitus siitä, että et voi tulla raskaaksi. Lukuisat naiset jatkavat onnellisia, terveellisiä raskauksia. Lääkärit katsovat tätä usein positiivisena, koska se on todiste siitä, että voit tulla raskaaksi. Itse asiassa voit tulla raskaaksi heti kahden viikon kuluttua kemiallisesta raskaudestasi. Tämän kaiken tietäminen ei aina välttämättä tee sinusta parempaa, joten puhu avoimesti tunteistasi ja muistuta itseäsi, että se paranee. Mitä oletetaan olevan, tulee olemaan!

Niin tuhoisaa kuin on käydä läpi useita varhaisia ​​keskenmenoja, se ei ole syytä hälytykseen. Jos sinulla on ollut kolme peräkkäin, lääkäri voi lähettää sinut hedelmällisyysasiantuntijaan ohjeita mahdollisiin lääketieteellisiin ongelmiin. Tämä asiantuntija voi suositella sinua, mutta usein he eivät löydä lääketieteellisiä ongelmia, ja pystyt siirtämään eteenpäin ja tulla raskaaksi.

Jos sinulla on minkäänlaista kysyttävää, jätä ne kommentteihin tai tutustu Rookie Mothers Facebook -ryhmään, josta löydät äitien heimon pyytääkseen neuvoja!

Muita tarkistettavia artikkeleita:

Kaikki tietää implantaatiokouristuksista

Mitä ei syödä raskaana – nopea opas uusille äideille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post